Jambo!

Da er 3 ukers Afrika-ferie et avsluttet kapittel. Vi har hatt en fantastisk uke med storbyferie i Cape Town, deretter en utrolig morsom og innholdsrik uke på safari i Serengeti, og tilslutt en avslappende uke på stranda på Zanzibar. Ahh…

Disse minnene kommer til å vare lenge! Det ble fint lite med shopping på turen siden vi skulle reise rundt så mye, men et par ting klarte jeg jo å få med meg hjem til leiligheten.

I Cape Town besøkte vi et township som heter Langa. Dette er et av mange områder i Sør-Afrika som under apartheid-tiden ble bygget for at de som ble betegnet som «Black Africans» skulle bo der. Hele apartheid-historien er helt forferdelig, måten folk ble behandlet på er bare grusom. I dag er Langa betegnet som et «slum-område», og måten mange av beboerne lever på kan fint klassifiseres slik. Men, de har flere tiltak for å få folk til å leve et bedre liv. Blant annet driver de et kulturverksted hvor de lager ulike ting – både for å ha noe å gjøre, og for å tjene litt på det som selges til turister. Her fant jeg disse søte bollene som fikk bli med meg hjem:

På turen til Serengeti var vi så heldige at vi fikk besøke en Masai-landsby! Dette var en utrolig morsom opplevelse, og vi fikk komme veldig tett på en kultur som er totalt forskjellig fra vår egen. Masaiene kler seg i noen flotte, fargerike «tepper» som jeg kjøpte med meg 2 av hjem – med tanke på kalde kvelder på verandaen til sommeren.

Også måtte jeg selvfølgelig ha med meg noen turkise dyrefigurer hjem… Jeg elsker turkis, og selv om jeg ikke aner hvor jeg skal gjøre av disse klarte jeg ikke å gå forbi de. De kan stå badet, kanskje…? :-)

Hakuna matata!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv med stikkord , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *