Prosjekt soverom

Vi har veldig lyst til å gjøre noe med soverommet, og selv om det ikke er øverst på todo-listen er det alltids moro å starte planleggingen! Dagens løsning er verken praktisk eller særlig smakfull. Det er faktisk litt rart, for når vi var på visning syns vi soverommet var helt OK. Ganske fint, faktisk. Stort garderobeskap, og grei farge på veggene. Nå syns vi at garderobeskapet er håpløst upraktisk, og at fargen på veggene er helt grusom. Jadda. Sånn kan det gå… :-)

Her er et bilde av soverommet fra prospektet: 

Jeg har brukt Kviks kjøkkentegneprogram til å lage en skisse av hvordan soverommet ser ut i dag, og hvordan vi ønsker det skal bli. Fargene er ikke helt riktige, men de gir i alle fall et ínntrykk av planløsningen. 

Dagens soveromsløsning - I

Dagens soveromsløsning - II

Døren er plassert helt til venstre på den «nærmeste» veggen, det vil si at man går rett inn i skapet når man kommer inn i rommet. I tillegg er garderobeskapet utrolig skranglete og lite effektivt, og møbleringen gir en relativt dårlig utnyttelse av resten av arealet.   

Den nye soveromsløsningen har en «portal» av skap rundt sengen. Dette hadde vi i den forrige leiligheten også, og det fungerer kjempefint for å utnytte arealet i små soverom. De øverste skapene er litt utilgjengelige, men her kan man ha ting som ikke brukes så ofte – som sesongklær og kanskje sengetøy.

Ny soveromsløsning - I

Ny soveromsløsning - II

I dag er det strie på alle veggene, men disse tenker vi å helsparkle – på samme måte som i stuen. Veggene maler vi i grått, og bak sengen tenker vi å ha den samme gul-grønne tapeten som i stuen. Gulvet må vi også bytte, da dagens garderobeskap er skrudd fast i gulvet. Vi har litt stuegulv til overs fra oppussingen, så satser på at dette holder til soverommet.

IKEA har en fin garderobeløsning som matcher disse planene perfekt. Så da gjenstår det bare å ha overskudd nok til å starte oppussingen av enda et rom…

Dette innlegget ble publisert i Oppussing, Soverom med stikkord . Bokmerk permalenken.

En kommentar til Prosjekt soverom

  1. kokos sier:

    Akkurat slik over-sengen-løsning har vi også på vårt soverom, og det er virkeli genialt på små soverom. Lykke til med oppussingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *