Lyslykt

Sist jeg var hjemme i Hallenskog ble jeg møtt av denne fine lyslykten. To stykker, faktisk!

Den er laget av is, og gir et veldig fint lysspill i mørket. Fremgangsmåten er omtrent som følger: Fyll vann i en plastbøtte, pass på at den er rett eller skrår utover. Ha en mindre bøtte e.l oppi, og legg lodd/steiner/sand i denne slik at den senkes ned i vannet. Sørg for at det er vann godt opp på sidene av den lille bøtten. Legg i fryseren (eller sett ut) til vannet er gjennomfrosset. Ha varmt vann i den minste bøtten, slik at den løsner fra isen. Putt deretter den største bøtten i varmt vann slik at selve lykten løsner, og ta ut islykten. Den er nå klar til bruk!

Her er noen flere (kunstneriske) bilder av lykten:

Dette innlegget ble publisert i Hobby med stikkord , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *