Juleen, juleto… Juletre!

På lørdag var jeg på Schous Plass og kjøpte mitt aller første juletre. Jeg elsker julen og alt som har med jul å gjøre, og har alltid gledet meg til å ha stor nok leilighet til å ha mitt eget juletre. Og nå har vi jo masse plass :-) Jeg har til og med passet på å ha stikkontakter på strategiske plasser slik at vi kan ha både juletre, julestjerner og julehjerte på passende steder. Nøye planlagt dette, altså.

Vi har alltid hatt edelgran hjemme, så det første jeg sa når jeg kom til juletreutsalget var «Jeg skal ha en edelgran!». Men, han selgeren der var flink, altså! En veldig hyggelig, gammel mann, som fortalte i det vide og det brede om hvor mye bedre det var med en vaskeekte norsk gran. «Denne granen fra Kaukasus», fortalte mannen, «er jo egentlig bare ugress! Nei, takke seg til en skikkelig norsk gran som er nyhugget. Disse utenlandske granene vettu, de har man jo bare gitt navnet edel, de er jo ikke edle i det hele tatt. Dessuten – alle vet jo hvordan det går når man tar en gran som er hugget for flere uker siden inn i stua!»

Vel, gjør egentlig alle det? Jeg vet ikke så mye om juletrær, bortsett fra at jeg syns edelgranen er veldig tett og fin. «Men nei,» mente mannen, «i år er det norsk gran som er på moten. Til og med alle homsene kjøper norsk gran i år», kunne han fortelle. Så da må det jo være det som gjelder… Eller?

Enden på visa er jo selvfølgelig at jeg kom hjem med en ekte, norsk gran. «Bær det som en unge!» fikk jeg beskjed om når jeg dro. Så da gikk jeg der da, med juletreet i favnen, som en liten unge. Eller en stor, uhåndterlig unge faktisk. Jadda. Men nå står endelig treet her i stua. «Du må stelle det som en avskåret rose», sa juletreselgeren. «Mmm» svarte jeg selvsikkert, nikket bekreftende, og latet som om det var allmennkunnskap. Ikke aner jeg hva det betyr, men heldigvis har vi internett.

Calle mente jeg hadde møtt på tidenes selger, som hadde alt for mange norske juletrær til overs :-) Kanskje de rett og slett var utsolgt for edelgran? Jaja, jeg er uansett fornøyd med å ha et juletre i hus.

Satser på å få pyntet det i morgen, så da kommer det bilder!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsliv med stikkord , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *