Planlegging, planlegging, planlegging! Og kommunikasjon.

Når man gjør en større oppussing av den typen vi holder på med nå, er det utrolig hvor mange detaljer man må ta stilling til. De fleste beslutninger er endelige, og legger føringer for neste beslutning. Derfor er det viktig å planlegge alt ned i minste detalj. Og da mener jeg alt. Vi har brukt veldig mye tid på å planlegge ting i forkant, noe denne bloggen kanskje vitner om.

Når alt er planlagt, og man har tenkt å la fagfolk være fagfolk – dvs ikke gjøre alt selv – må man formidle det man har tenkt til de som skal realisere planene. Å kommunisere med en håndverker slik at han forstår hva du mener 100% med alle detaljer, er lettere sagt enn gjort. Det har jeg lært av min far, og etterhvert av egen erfaring. Det handler ikke om at håndverkere ikke er oppegående eller flinke på det de gjør, men at vi ikke snakker samme språk når det kommer til hva som skal gjøres.

Hva gjør man da? Min måte å håndtere dette på har vært å lage tegninger. MANGE tegninger. Jeg har prøvd å bruke 3d-programmer som google sketchup, jeg har prøvd å bruke kjøkkentegningsprogrammet som bla. kvik bruker, Furnish Pro, og jeg har prøvd meg i frihånds tegneprogram. Jeg har til og med prøvd å bruke excel! Etter mye prøving og feiling endte jeg opp med gode gamle powerpoint. Det er et verktøy jeg kjenner godt, og jeg innså at det som tok lang tid var å tenke ut hvordan jeg skulle fremstille en løsning, ikke selve tegningen. Under ser du et lite utvalg av tegningene jeg har laget så langt.

Jeg vet ikke om det kan kalles vakkert, men så langt har det meste blitt oppfattet og gjennomført slik jeg ønsket. Det holder for meg!

Dette innlegget ble publisert i Oppussing med stikkord , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *