Houston, we have a problem

I stuen har vi planlagt en 6 meter lang tv-benk som har gått under navnet «arrangementet» (fordi interiørarkitekten vår har brukt dette navnet). Den skal stå langs veggen som går mellom døren inn til stuen og stuevinduene, og være innrammet av tapet på veggen bak seg. Denne veggen er 9 meter lang, så det vil være 2 meter klaring mot døren (der skal vi ha en vegglampe) og 1 meter klaring mot stuevinduene.

Trodde vi.

Da jeg var innom leiligheten i går, hadde de skrudd sammen skapene som skal inngå i arrangementet. Disse var stilt opp langs veggen hvor de skal stå. Her er et bilde av skapene:

Finner du feilen? Ikke så lett å se på dette bildet da ikke hele veggen er med, men – det er virkelig ikke 1 meter klaring på den ene siden og 2 på den andre. Mer 50 cm på hver side:

Ææææhhh! IKKE en del av planen! Jeg trodde først vi hadde fått for brede skap, da disse finnes i mange ulike størrelser. Men en kjapp måling bekreftet at de var 60 cm brede. Da fikk jeg håndverkerne til å måle opp både lengden på rommet, og lengden på denne veggen. Og – det viser seg at rommet (og veggen) er omtrent 2 meter kortere enn vi trodde! Rommet er 13,1 meter langt (ikke 14,9), og veggen er 7,1 meter lang (ikke 9 meter).

Så – hva gjør vi da?? Hele rommet blir jo da 2 meter for kort i forhold til hva vi har planlagt for. Vi får gå i tenkeboksen, og prøve å løse det på best mulig måte. Heldigvis har vi fått profesjonelle folk til å måle opp kjøkkenet, så det vil ikke påvirkes av feilmålingen. En av tingene vi i alle fall planlegger å gjøre, er å droppe 3 av skapene i arrangementet. Vi ønsker å ha luft på begge sider av dette, spesielt mot døren så det ikke føles trangt når man kommer inn i rommet. Resten får vi bare ta stilling til etterhvert som det blir aktuelt.

Lurer veldig på hva som har skjedd, selv om det for så vidt ikke spiller noen rolle. Alternativene er 1) Vi har målt feil, 2) Vi har aldri målt, men stolt på målene fra forrige eier (de sa stuen var 14,9 meter lang).

Sistnevnte er kanskje mest sannsynlig, selv om jeg syns at det også er veldig merkelig. Hvordan fant vi da lengden på veggen – tok vi totallengden av rommet, og trakk fra målene av kjøkkenveggen og dørbredden? Kanskje. Vi må uansett forholde oss til at vi nå har et 2 meter kortere rom.

Bra vi kjøpte ekstra med gulvparkett da, for å sikre at vi hadde nok 😉

Dette innlegget ble publisert i Oppussing, Stue, Usortert med stikkord , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *