Vi har kjøpt parkett

I går var vi på Alna senter for å se på sofa. Maria (mamma´n til Calle) var med oss, og planen var å se på sofautvalget hos BoConcept (Skeidar). Mer om dette senere. Tilfeldigvis lå Maxbo på samme senteret, så da tok vi like godt turen innom der etter mye prøvesitting av sofaer. Og – tror du ikke vi fant et kjempefint gulv der!? På tilbud til og med! Tilbudet gjaldt bare ut dagen, så da måtte vi plutselig bestemme oss for om vi skulle gå for det eller ikke. Impulskjøp til mange tusen kroner er ikke akkurat dagligdags her i gården, så vi ble litt satt ut av tanken… Heldigvis har vi tenkt ganske mye på gulv allerede, så vi var rimelig sikre på hva vi ville ha. Vi har også diskutert dette med Tove hos Zett interiørdesign, så det eneste som gjenstod var å faktisk dra til en butikk og ta utvalget nærmere i øyesyn.

Vi fant altså en utstilt variant med hvitlakkert, børstet, enstavs, 19 cm bred og 13 mm tykk eikeparkett. Akkurat det vi hadde tenkt oss! Denne hadde minifas (dvs at parkettbordene er litt faset på langsidene, slik at det blir «innhakk» mellom bordene), noe vi var litt usikre på. Utstillingsmodellen stod nemlig på høykant, så det var litt vanskelig å se hvilken effekt det faktisk hadde på et liggende gulv. Vi la derfor utstillingsmodellen ned på gulvet, gikk litt på den, så på den på avstand, så på den på nært hold, tok en liten dans på den – og fant ut at vi likte utseendet og detaljene veldig godt :-)

Her er bilder av parketten (fra Tarketts hjemmesider):

Så da har vi altså kjøpt parkett! Det var 2-3 ukers leveringstid, så greit å få det gjort. 1. november og overtakelse av leilighet nærmer seg jo med stormskritt.

Forøvrig må jeg si at betjeningen på Maxbo ikke imponerte meg noe særlig… For det første fremstod de veldig uerfarne, og vi var hele tiden usikre på om de klarte å regne ut riktig antall parkettpakker for oss. Dessuten motsa de seg selv – først fikk vi beskjed om at vi trengte 10% ekstra parkett (en del går jo bort i kapping), noe som utgjør omtrent 7 kvadratmeter for vår del. Når de så skulle regne ut hvor mange pakker ekstra vi trengte, viste det seg å utgjøre ca 3,5 kvadratmeter ekstra. Når vi påpekte dette, mente de plutselig at det var mer enn nok. Vi tok ikke sjansen på dette, da det er utrolig kjedelig å stå der uten nok gulv midt under leggingen, så vi tok med en ekstra pakke. Just in case. I tillegg var de veldig svimete, og lite kundevennlige. De var mer opptatt av å snakke med hverandre og andre personer i butikken enn å betjene kundene ferdig…

Jaja, så lenge gulvet blir levert i tide og er fint, så der det det viktigste!

Dette innlegget ble publisert i Oppussing, Stue med stikkord , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *