TV med heis!

Det er søndag og skikkelig høstregn ute. Vi hadde planlagt å gå en tur, men vi er vel ikke av dem som mener det bare finnes dårlige klær…

Da er det bedre å bruke tiden på å planlegge innredning av stuen i Sofienberggata 3F! Vi er på ingen måte ferdige med kjøkkenet, men vi prøver å ha litt flere tanker i hodet samtidig.

Akkurat nå tenker vi på TV! I dag har vi en 32-tommers vegghengt lcd-tv fra Samsung, type hvit. Den har Anja overtalt meg til å beholde, fordi det angivelig er så koselig å ha tv på soverommet. Jeg er litt skeptisk, men ok, da :) Det er ganske langt mellom kabel-tv-uttaket i stuen og soverommet, og jeg har ikke lyst til å trekke en kabel – jeg liker kun integrerte kabler, og det blir dyrt å legge så langt. Derfor ser vi på løsninger av denne typen – trådløs overføring av tv-signal. Det finnes masse varianter, de fleste koster ca 500 kr. Har ikke forsket så veldig på dette, men det virker i hvert fall fullt mulig å få det til med greit resultat. Flere av variantene sender også fjernkontroll-signalet den andre veien, slik at man kan styre tunere etc. fra soverommet.

Så til TV i stuen… Første post var å finne ut hvor stor tv vi kan ha. Fant denne kalkulatoren som regnet ut at ettersom vi har en 5,2 meter bred stue (regnet 4 meter som sitteavstand til tv) kan vi godt ha 60 tommer TV eller større. 60 tommer! Det er svært! For å få en følelse for størrelsen tok vi en tur på elkjøp megastore på slependen. Etter å ha sett på et par eksemplarer er vi fortsatt enige om at 60 tommer virkelig er veldig stort, men det føles faktisk likevel ikke for stort. Det tror jeg ikke jeg ville sagt for noen år siden :)

Vi fant en variant som virker bra og har et veldig «slim» design – en LG som selges både på elkjøp og lefdal til kr 9995.

Så langt er alt vel. TVen har et bra design, og en tilsynelatende bra pris. Imidlertid er både jeg og Anja enige om at en TV skal være et minst mulig blikkfang i en innredning. Hvordan løser du det med en 60 tommer stor TV? Med en TV-heis såklart! :) Hva er det sier du? En hydraulisk lift som lar deg skjule TVen i et møbel når den ikke er i bruk, for å så å løfte den frem når du ønsker det. Et litt dårlig bilde her, men man skjønner poenget.

Jeg husker å ha sett TV-heiser på film i flere år, men har aldri sett noen i «levende live» før vi var på Kvänums kjøkkenutstilling på Skøyen. Det fungerte overraskende bra! Pappa er tilfeldigvis også interessert i å få seg noe tilsvarende, så han har funnet en leverandør i Norge med en variant som virker fin. Pris kr 5800.

Ok, så da har vi funnet TV og TV-heis. Men vi mangler et møbel å ha TVen i! Ikea neste! Etter litt leting og en runde svenske kjøttboller fant vi en variant vi liker; BESTÅ-serien til Ikea, i brunsvart utførelse. Denne konfigurasjonen er 180cm bred og 100 cm høy. TVen er i seg selv 140 cm bred og 85 cm høy.

Vi tror dette kan bli fint, og gleder oss til å ha en stue med stor TV – OG en stue med ingen TV! Det beste av to verdener, ikke sant?

Dette innlegget ble publisert i Stue med stikkord , , , . Bokmerk permalenken.

En kommentar til TV med heis!

  1. Tilbaketråkk: tv lift | norskmobler.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *