Peis uten pipe!

Helt siden vi begynte å se etter et annet sted å bo, har Anja vært ganske tydelig på at hun ønsker seg peis. Jeg synes også dette er koselig, men det begrenser utvalget på leilighet ganske mye. Vi hadde vel helt lagt fra oss tanken om peis når Anja oppdaget biopeisen – også kalt peis uten pipe. Vi har tenkt oss denne modellen til kr 2.490:

Hva er biopeis?

Biopeis er egentlig ikke en peis i det hele tatt – teknisk sett minner den mer om en oljelampe. Det som gjør at dette kalles «peis» er at flammen ligner på den man får i en tradisjonell peis. Vi får altså det beste fra to verdener – noe som ser ut som en peis, men som går på flytende brennstoff (bioetanol) og ikke avgir røyk eller skadelige stoffer når den brenner.

Hmm… men er det trygt?

Det har faktisk vært noen ulykker med biopeis. Det som har skjedd er enten at en veggfestet peis er for dårlig montert og faller ned når den er i bruk, eller at peisen etterfylles mens den fortsatt brenner. Vi har ikke tenkt oss en veggmontert peis, så det første berører ikke oss direkte. Det siste skjer fordi etanol kan brenne med en veldig liten flamme, slik at man kan lures til å tro at flammen er slukket.

Man sikrer seg mot dette ved å lukke peisen etter bruk, slik at man kutter oksygentilførselen til flammen. Når man så fyller bør man alltid kjenne etter med hånden først – peisen skal være helt kald når man fyller den. Videre bør man ikke etterfylle peisen samme kveld som den har vært i bruk. Hvis man holder seg til disse enkle forholdsreglene skal peisen være helt trygg.

Dette innlegget ble publisert i Stue med stikkord , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Peis uten pipe!

  1. Susanne A. sier:

    Kjempetøff modell! Går det an å spørre hvor dere har funnet den?

  2. Tilbaketråkk: peis uten pipe | norskmobler.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *