Muffins med eple, nøtter og kanel

Jeg er veldig glad i å bake. Eller, egentlig mest glad i å spise det jeg har bakt, men selve bakingen er også moro. Her om dagen lagde jeg muffins. Disse er supre å ha i fryseren og tine opp hvis du får gjester, eller hvis du får lyst på noe godt en helt vanlig hverdag – noe som ofte skjer hos oss :-) Man kan ha annet fyll i også, som sjokoladebiter eller bær, men jeg syns denne varianten er veldig god. Og litt høstaktig. Veldig godt med vaniljeis til også! De søte muffinsformene er kjøpt på Rafens.

Her er oppskriften, blir omtrent 24 muffins:

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir eller kulturmelk
  • 2 grønne epler i små biter
  • 1 dl grovhakkede hasselnøtter
  • 1 ts kanel

Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det blir hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg, og rør sammen røren mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver, og tilsett vekselvis med melk. Ha i kanel og rør til det fordeler seg jevnt i røren. Bland til slutt forsiktig inn eple og nøtter.

Fordel røren i muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

Dette innlegget ble publisert i Mat med stikkord , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *