Tegninger fra Sigdal

Vi har nå fått tegningene våre fra Sigdal, hvor vi var i går for å tegne opp et forslag til kjøkkeninnredning. På forhånd hadde vi bestemt oss for å ikke legge noen føringer for hvordan kjøkkenet skulle være, det vil si at kjøkkenarkitekten skulle få fritt spillerom til å innrede rommet som hun ville. Vi håpte dette ville føre til at kreativiteten skulle blomstre, uten at våre innspill var med på å farge utgangspunktet for løsningen.

Det eneste vi sa var at vi helst ikke ønsket å flytte vannrørene, og at vi (det vil si jeg) ville ha kjøkkenøy. Vi nevnte også at vi ønsket at kjøkkenet skulle bli litt skjermet fra stuen, og at vi ønsket både ovn og dampovn. Ellers var det fritt frem for å lage den beste, mest praktiske løsningen. Og resultatet ble ganske annerledes enn Kvik sitt! Bare se på tegningene:

Kjøkken fra siden

Kjøkken fra stuen

Kjøkken fra verandaen

Jeg må bare si at disse tegningene i seg selv er UTROLIG mye mer «naturtro» en Kvik sine! Det er veldig mye lettere å se for seg den ferdige løsningen med slike tegninger som dette.

Når det er sagt må vi nok gå noen runder til dersom vi skal velge Sigdal, for jeg tror jeg vil ha inn flere kjøkkenskap når jeg først har så mye plass til disposisjon. Men som sagt, vi ønsket å få et annet perspektiv på dette, og det har vi i alle fall fått. Dette minner nok litt om en løsning Tom foreslo for oss, hvor man får plass til spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Forøvrig er dette et kjøkken som er en del dyrere en Kvik-varianten (til tross for momsfrie dager hos Sigdal). Dette kjøkkenforslaget koster omtrent like mye som forslaget fra Kvik, hvor sistnevnte inneholder flere skap og mer benkeplateoverflate.

Vi snappet forresten opp et par kjempebra tips fra Sigdal. Det første var å ha grå benkeplate i stedet for svart. Vi tenkte i utgangspunktet på svart, fordi det gir en kul kontrast til hvitt kjøkken. Men på Sigdal viste de oss vareprøver på hvit kjøkkenfront, sort og grå benkeplate, eikeparkettgulv og trebiter som var malt i mange ulike farger. Og – når vi så alle disse tingene sammen, var det helt klart og tydelig at det var veldig «hardt» med sort benkeplate. Alle de fargede trebitene, som skulle illustrere farger man har i et rom i form av gardiner, puter, vaser osv, ble veldig kalde mot den sorte benkeplaten. De virket mye varmere og dusere mot den grå benkeplaten. Så nå går vi for grått i stedet. Tror vi, da.

Det andre tipset var å ha ventilatorhette som felles ned i benkeplaten/underskapene. Det vil si at den er «usynlig» når den ikke brukes (kun displayet vises i benkeplaten), og når man skal bruke den trykker man på en knapp, og vips – så dukker den opp. Så utrolig smart! Dette har jeg aldri sett før. Her slipper man jo hele problematikken med å ha en fritthengende ventilatorhette midt i rommet. Her er et bilde av hvordan det ser ut når den er i bruk:

Thermex ventilator Integrata lift

For de som er mer teknisk interessert, kan mer informasjon hentes herfra.

Dette innlegget ble publisert i Kjøkken med stikkord , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *