Tegne opp forslag til kjøkkeninnredning

I dag har vi vært hos Sigdal for å tegne opp forslag til kjøkken. Vi har tidligere vært hos Kvik 2 ganger, og fått et forslag derfra vi er veldig fornøyde med, men vi ønsket å innhente både tilbud og inspirasjon fra mer enn én leverandør. Tegningene fra Sigdal får vi oversendt i morgen, så da skal jeg legge de ut her.

Fra Kvik vurderer vi serien Mano (den matte varianten, ikke høyglans). Vi liker den godt, og falt for den med en gang vi kom inn i butikken. Serien er veldig fin, har rene linjer, innfasede håndtak, og mange praktiske løsninger innredningsmessig. For det mest har vi høyskap (med integrerte hvitevarer), og skuffer som er 120 cm brede. Tenk på alt som får plass i disse skuffene! Det er jo uendelig med plass… Men vi sikkert klarer å fylle de opp allikevel, kjenner jeg oss rett. Her er et bilde av Mano-serien fra Kviks hjemmesider:

Mano kjøkken (fra kvik.no)

Under er 3D-tegninger vi har fått fra Kvik, som viser hvordan kjøkkenet kan se ut. Legg merke til kjøkkenøya – veldig fornøyd! Det blir plass til 4 barkrakker rundt øya. Vi har også tenkt mye på dette med avstander – hvor god plass må det være rundt øya for at det ikke skal bli trangt? «Standardmålet» er 120 cm, og vi ender opp på rundt 110 cm. Dette tror både vi og kjøkkenarkitekten går veldig fint, og vi har testet og målt og prøvd å gå forbi hverandre på denne avstanden. Virker ikke å være noe problem i det hele tatt.

Sett fra stuen

Sett skrått ovenfra

Sett fra balkong

Som man ser av tegningene har vi valgt litt høyere skap ut mot stuen, med benkeplate i vanlig høyde på den delen som vender mot kjøkkenet. Tanken med dette elementet er at det skal skjule rot som genereres når man lager/spiser mat (tallerkner, kjeler, osv). På den måten kan man rydde av bordet og «gjemme» alt rotet her, mens det fra spisestuen ser ut som om kjøkkenet er gullende rent. Smart?! Man må jo jukse litt av og til… I tillegg har vi en annen utfordring, nemlig at avstanden fra vinduet til høyskapene er et par cm for lite i henhold til hva som er standard skapdybde. Dette medfører at vi må ha et litt grunnere skap innerst mot vinduet (se det øverste bildet). Vi satser på at dette ikke vil se veldig rart ut, men tar gjerne i mot gode forslag til hvordan vi eventuelt kunne løst det annerledes.

Stort kjøkken! Hurra! 😀

Dette innlegget ble publisert i Kjøkken, Oppussing med stikkord , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *