Rimelig eller råflott?

Denne overskriften har jeg stjålet fra et av de mange motemagasinene min kjære mamma pleier å sende til meg med jevne mellomrom. Det er en spalte hvor man får presentert et dyrt designerplagg, og et rimeligere alternativ – gjerne fra Hennes & Mauritz. Tanken er at disse ofte er ganske like av utseende, og at man kan kopiere stilen uten å bli helt ruinert.

Vel, selv om vi er ganske så råflotte av oss, fikk vi en aldri så liten reality check når vi undersøkte hvitevarepriser. Vi har hvitevarer fra Siemens i dag og er utrolig fornøyd med disse, så i utgangspunktet tenkte vi å ha det samme merket i den nye leiligheten også.  Her om dagen tegnet vi opp forslag til kjøkken hos en leverandør som heter Kvik, og tilfeldigvis har de Siemens som hvitevareleverandør – så vi fikk satt opp et tilbud på hva totalpakken ville koste. Bare hvitevarene kom på 120.000! Hjelp… Er ikke bare-bare når man skal ha fancy ting som dampovn, tallerkenvarmer, pyrolyseovn, 90 cm bred koketopp, stillegående oppvaskmaskin, integrert fryseskap, også videre også videre 😉 Så vi fant ut at vi måtte tenke litt alternativt. Prøve, i alle fall.

Det første vi gjorde var å ta en tur på IKEA for å se på hvitevarene deres. Det er ganske stor prisforskjell, men hvordan er egentlig kvaliteten og utseende på IKEAs hvitevarer? Vi sjekket litt på nett, og fant ut at de fremstod ganske så bra. Ta en kikk på dette – skal vi gå for rimelig eller råflott?

Etter å ha vært på IKEA ble konklusjonen min som følger: Selv om ovnene ser iøyenfallende like ut, er det STOR forskjell i hvordan de oppleves. Det er mulig kvaliteten på stekefunksjonene er like bra, men det ytre var det klasseforskjell på! IKEA sine varianter fremstod veldig billige – med plastknapper, kjipe displayer, vinglete brytere og dårligere finish. Dette tror jeg er noe som kommer til å irritere meg hver dag, og jeg har tross alt planer om å lage ganske så mye mat på dette kjøkkenet :-) Når det gjelder kjøleskap, oppvaskmaskin, fryser og alt som skal oppfylle «enkle» funksjoner er det ikke så farlig, men akkurat ovnene… Har nok blitt for godt vant, gitt! Men ventilatorhetten fra IKEA var veldig fin da, så den kommer vi nok til å gå for. Fin platetopp fant vi også, og mange smarte skuffeinnlegg – spesielt en for krydderbokser. IKEA kan dette med oppbevaring!

Så, nå skal vi bruke kvelden på å sette opp et nytt budsjett hvor vi prøver oss på litt enklere Siemens ovner (trenger jo ikke ha den varianten med innebygget steketermometer…) og noen hvitevarer fra IKEA, som platetopp og ventilatorhette. Så får vi se hva vi ender opp med som totalkostnad etter revidert budsjett. Det er greit å være prisbevisst, men når det går så pass på bekostning av kvalitet og opplevelse er det ikke verdt det. Syns jeg, da.

Dette innlegget ble publisert i Kjøkken med stikkord , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *